Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

İÇ KONTROL


İç Kontrol Nedir?


(5018 SAYILI KANUN 55.MADDE)

İç kontrolün tanımı

MADDE 55.- Kamu malî yönetiminin bir unsuru olarak iç kontrol, kamu idarelerinin malî işlem ve faaliyetlerine ilişkin tüm gelir, gider, varlık ve yükümlülüklerinin amacına ve mevzuatına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için uygulanan malî yönetim, harcama öncesi kontrol ile harcama sonrası iç denetim faaliyetleridir.

5018 SAYILI KANUN MADDESİNE  BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi

Kamu hizmetinin her türlü özel çıkarın üzerinde olduğu ve kamu görevlisinin halkın hizmetinde bulunduğu bilinç ve anlayışıyla;

             * Halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini artırmak için çalışmayı,

             * Görevimi insan haklarına saygı, saydamlık, katılımcılık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda yerine getirmeyi,

             * Dil, din, felsefi inanç, siyasi düşünce, ırk, yaş, bedensel engelli ve cinsiyet ayrımı yapmadan, fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeden tarafsızlık içerisinde hizmet gereklerine uygun davranmayı,

             * Görevimi, görevle ilişkisi bulunan hiçbir gerçek veya tüzel kişiden hediye almadan, maddi ve manevi fayda veya bu nitelikte herhangi bir çıkar sağlamadan, herhangi bir özel menfaat beklentisi içinde olmadan yerine getirmeyi,

             * Kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanmamayı ve kullandırmamayı, bu mal ve kaynakları israf etmemeyi,

             * Kişilerin dilekçe, bilgi edinme, şikayet ve dava açma haklarına saygılı davranmayı, hizmetten yararlananlara, çalışma arkadaşlarıma ve diğer muhataplarıma karşı ilgili, nazik, ölçülü ve saygılı hareket etmeyi,

             * Kamu Görevlileri Etik Kurulunca hazırlanan yönetmeliklerle belirlenen etik davranış ilke ve değerlerine bağlı olarak görev yapmayı ve hizmet sunmayı taahhüt ederim.


(Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği Ek Madde 1 'den Alınmıştır.)

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri

"Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"te yer alan Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri;

Etik Davranış İlkeleri

             Görevin yerine getirilmesinde kamu hizmeti bilinci

             Madde 5 — Kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde; sürekli gelişimi, katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, kamu yararını gözetmeyi, hesap verebilirliği, öngörülebilirliği, hizmette yerindenliği ve beyana güveni esas alırlar.

             Halka hizmet bilinci

             Madde 6 — Kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde; halkın günlük yaşamını kolaylaştırmayı, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli  biçimde karşılamayı, hizmet kalitesini yükseltmeyi, halkın memnuniyetini artırmayı, hizmetten yararlananların ihtiyacına ve hizmetlerin sonucuna odaklı olmayı hedeflerler.

             Hizmet standartlarına uyma

             Madde 7 — Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve diğer personeli, kamu hizmetlerini belirlenen standartlara ve süreçlere uygun şekilde yürütürler, hizmetten yararlananlara iş ve işlemlerle ilgili gerekli açıklayıcı bilgileri vererek onları hizmet süreci boyunca aydınlatırlar.

             Amaç ve misyona bağlılık

             Madde 8 — Kamu görevlileri, çalıştıkları kurum veya kuruluşun amaçlarına ve misyonuna uygun davranırlar. Ülkenin çıkarları, toplumun refahı ve kurumlarının hizmet idealleri doğrultusunda hareket ederler.

             Dürüstlük ve tarafsızlık

             Madde 9 — Kamu görevlileri; tüm eylem ve işlemlerinde yasallık, adalet, eşitlik ve dürüstlük ilkeleri doğrultusunda hareket ederler, görevlerini yerine getirirken ve hizmetlerden yararlandırmada dil, din, felsefi inanç, siyasi düşünce, ırk, cinsiyet ve benzeri sebeplerle ayrım yapamazlar, insan hak ve özgürlüklerine aykırı veya kısıtlayıcı muamelede ve fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalarda bulunamazlar.

             Kamu görevlileri, takdir yetkilerini, kamu yararı ve hizmet gerekleri doğrultusunda, her türlü keyfilikten uzak, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine uygun olarak kullanırlar.

             Kamu görevlileri, gerçek veya tüzel kişilere öncelikli, ayrıcalıklı, taraflı ve eşitlik ilkesine aykırı muamele ve uygulama yapamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef alan bir davranışta bulunamazlar, kamu makamlarının mevzuata uygun politikalarını, kararlarını ve eylemlerini engelleyemezler.

             Saygınlık ve güven

             Madde 10 — Kamu görevlileri, kamu yönetimine güveni sağlayacak şekilde davranırlar ve görevin gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını davranışlarıyla gösterirler. Halkın kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyen, şüphe yaratan ve adalet ilkesine zarar veren davranışlarda bulunmaktan kaçınırlar.

             Kamu görevlileri, halka hizmetin kişisel veya özel her türlü menfaatin üzerinde bir görev olduğu bilinciyle hizmet gereklerine uygun hareket eder, hizmetten yararlananlara kötü davranamaz, işi savsaklayamaz, çifte standart uygulayamaz ve taraf tutamazlar.

             Yönetici veya denetleyici konumunda bulunan kamu görevlileri, keyfi davranışlarda, baskı, hakaret ve tehdit edici uygulamalarda bulunamaz, açık ve kesin kanıtlara dayanmayan rapor düzenleyemez, mevzuata aykırı olarak kendileri için hizmet, imkan veya benzeri çıkarlar talep edemez ve talep olmasa dahi sunulanı kabul edemezler.

             Nezaket ve saygı

             Madde 11 — Kamu görevlileri, üstleri, meslektaşları, astları, diğer personel ile hizmetten yararlananlara karşı nazik ve saygılı davranırlar ve gerekli ilgiyi gösterirler, konu yetkilerinin dışındaysa ilgili birime veya yetkiliye yönlendirirler.

             Yetkili makamlara bildirim

             Madde 12 — Kamu görevlileri, bu Yönetmelikte belirlenen etik davranış ilkeleriyle bağdaşmayan veya yasadışı iş ve eylemlerde bulunmalarının talep edilmesi halinde veya hizmetlerini yürütürken bu tür bir eylem veya işlemden haberdar olduklarında ya da gördüklerinde durumu yetkili makamlara  bildirirler.

             Kurum ve kuruluş amirleri, ihbarda bulunan kamu görevlilerinin kimliğini gizli tutar ve kendilerine herhangi bir zarar gelmemesi için gerekli tedbirleri alırlar.

             Çıkar çatışmasından kaçınma

             Madde 13 — Çıkar çatışması; kamu görevlilerinin görevlerini tarafsız ve objektif şekilde icra etmelerini etkileyen ya da etkiliyormuş gibi gözüken ve kendilerine, yakınlarına, arkadaşlarına ya da ilişkide bulunduğu kişi ya da kuruluşlara sağlanan her türlü menfaati ve onlarla ilgili mali ya da diğer yükümlülükleri  ve benzeri şahsi çıkarlara sahip olmaları halini ifade eder.

             Kamu görevlileri, çıkar çatışmasında şahsi sorumluluğa sahiptir ve çıkar çatışmasının doğabileceği durumu genellikle şahsen bilen kişiler oldukları için, herhangi bir potansiyel ya da gerçek çıkar çatışması konusunda dikkatli davranır, çıkar çatışmasından kaçınmak için gerekli adımları atar, çıkar çatışmasının farkına varır varmaz durumu üstlerine bildirir ve çıkar çatışması kapsamına giren menfaatlerden kendilerini uzak tutarlar.

             Görev ve yetkilerin menfaat sağlamak amacıyla kullanılmaması

             Madde 14 — Kamu görevlileri; görev, unvan ve yetkilerini kullanarak kendileri, yakınları veya üçüncü kişiler lehine menfaat sağlayamaz ve aracılıkta bulunamazlar, akraba, eş, dost ve hemşehri kayırmacılığı, siyasal kayırmacılık veya herhangi bir nedenle ayrımcılık veya kayırmacılık yapamazlar.

             Kamu görevlileri, görev, unvan ve yetkilerini kullanarak kendilerinin veya başkalarının kitap, dergi, kaset, cd ve benzeri ürünlerinin satışını ve dağıtımını yaptıramaz; herhangi bir kurum, vakıf, dernek veya spor kulübüne yardım, bağış ve benzeri nitelikte menfaat sağlayamazlar.

             Kamu görevlileri, görevlerinin ifası sırasında ya da bu görevlerin sonucu olarak elde ettikleri resmi veya gizli nitelikteki bilgileri, kendilerine, yakınlarına veya üçüncü kişilere doğrudan veya dolaylı olarak ekonomik, siyasal veya sosyal nitelikte bir menfaat elde etmek için kullanamazlar, görevdeyken ve görevden ayrıldıktan sonra yetkili makamlar dışında hiçbir kurum, kuruluş veya kişiye açıklayamazlar.

             Kamu görevlileri, seçim kampanyalarında görev yaptığı kurumun kaynaklarını doğrudan veya dolaylı olarak kullanamaz ve kullandıramazlar.

             Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı

             Madde 15 — Kamu görevlisinin tarafsızlığını, performansını, kararını veya görevini yapmasını etkileyen veya etkileme ihtimali bulunan, ekonomik değeri olan ya da olmayan, doğrudan ya da dolaylı olarak kabul edilen her türlü eşya ve menfaat hediye kapsamındadır.

             Kamu görevlilerinin hediye almaması, kamu görevlisine hediye verilmemesi ve görev sebebiyle çıkar sağlanmaması temel ilkedir.

             Kamu görevlileri, yürüttükleri görevle ilgili bir iş, hizmet veya menfaat ilişkisi olan gerçek veya tüzel kişilerden kendileri, yakınları veya üçüncü kişi veya kuruluşlar için doğrudan doğruya veya aracı eliyle herhangi bir hediye alamazlar ve menfaat  sağlayamazlar.

             Kamu görevlileri, kamu kaynaklarını kullanarak hediye veremez, resmi gün, tören ve bayramlar dışında, hiçbir gerçek veya tüzel kişiye çelenk veya çiçek gönderemezler; görev ve hizmetle ilgisi olmayan kutlama, duyuru ve anma ilanları veremezler.

             Uluslararası ilişkilerde nezaket ve protokol kuralları gereğince, yabancı kişi ve kuruluşlar tarafından verilen hediyelerden, 3628 sayılı Kanunun 3. maddesi hükümleri saklı kalmakla birlikte, sözkonusu maddede belirtilen sınırın altında kalanlar da beyan edilir.

                Aşağıda belirtilenler hediye alma yasağı kapsamı dışındadır:

  1. a) Görev yapılan kuruma katkı anlamına gelen, kurum hizmetlerinin hukuka uygun yürütülmesini etkilemeyecek olan ve kamu hizmetine tahsis edilmek, kurumun demirbaş listesine kaydedilmek ve kamuoyuna açıklanmak koşuluyla alınanlar (makam aracı ve belli bir kamu görevlisinin hizmetine tahsis edilmek üzere alınan diğer hediyeler hariç) ile kurum ve kuruluşlara yapılan bağışlar,
  2. b) Kitap, dergi, makale, kaset, takvim, cd veya buna benzer nitelikte olanlar,
  3. c) Halka açık yarışmalarda, kampanyalarda veya etkinliklerde kazanılan ödül veya hediyeler,
  4. d) Herkese açık konferans, sempozyum, forum, panel, yemek, resepsiyon veya buna benzer etkinliklerde verilen hatıra niteliğindeki hediyeler,
  5. e) Tanıtım amacına yönelik, herkese dağıtılan ve sembolik değeri bulunan reklam ve el sanatları ürünleri,
  6. f) Finans kurumlarından piyasa koşullarına göre alınan krediler.

             Aşağıda belirtilenler ise hediye alma yasağı kapsamındadır:

  1. a) Görev yapılan kurumla iş, hizmet veya çıkar ilişkisi içinde bulunanlardan alınan karşılama, veda ve kutlama hediyeleri, burs, seyahat, ücretsiz konaklama ve hediye çekleri,
  2. b) Taşınır veya taşınmaz mal veya hizmet satın alırken, satarken veya kiralarken piyasa fiyatına göre makul olmayan bedeller üzerinden yapılan işlemler,
  3. c) Hizmetten yararlananların vereceği her türlü eşya, giysi, takı veya gıda türü hediyeler,
  4. d) Görev yapılan kurumla iş veya hizmet ilişkisi içinde olanlardan alınan borç ve krediler.

             Bu Yönetmelik kapsamına giren en az genel müdür, eşiti ve üstü görevliler, bu maddenin 5 inci fıkrası ve 6 ncı fıkranın (a) bendinde sayılan hediyelere ilişkin bir önceki yılda aldıklarının listesini, herhangi bir uyarı beklemeksizin her yıl Ocak ayı sonuna kadar Kurula bildirirler.

             Kamu malları ve kaynaklarının kullanımı

             Madde 16 — Kamu görevlileri, kamu bina ve taşıtları ile diğer kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanamaz ve kullandıramazlar, bunları korur ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri alırlar.

             Savurganlıktan kaçınma

             Madde 17 — Kamu görevlileri, kamu bina ve taşıtları ile diğer kamu malları ve kaynaklarının kullanımında israf ve savurganlıktan kaçınır; mesai süresini, kamu mallarını, kaynaklarını, işgücünü ve imkanlarını kullanırken etkin, verimli ve tutumlu davranırlar.

             Bağlayıcı açıklamalar ve gerçek dışı beyan

             Madde 18 — Kamu görevlileri, görevlerini yerine getirirken yetkilerini aşarak çalıştıkları kurumlarını bağlayıcı açıklama, taahhüt, vaat veya girişimlerde bulunamazlar, aldatıcı ve gerçek dışı beyanat veremezler.

             Bilgi verme, saydamlık ve katılımcılık

             Madde 19 — Kamu görevlileri, halkın bilgi edinme hakkını kullanmasına yardımcı olurlar. Gerçek ve tüzel kişilerin talep etmesi halinde istenen bilgi veya belgeleri, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununda belirlenen istisnalar dışında, usulüne uygun olarak verirler.

             Üst yöneticiler, ilgili kanunların izin verdiği çerçevede, kurumlarının ihale süreçlerini, faaliyet ve denetim raporlarını uygun araçlarla kamuoyunun bilgisine sunarlar.

             Kamu görevlileri, kamu hizmetleri ile ilgili temel kararların hazırlanması, olgunlaştırılması, alınması ve bu kararların uygulanması aşamalarından birine, bir kaçına veya tamamına, aksine yasal bir hüküm olmadıkça, o karardan doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenecek olanların katkıda bulunmasını sağlamaya dikkat ederler.

             Yöneticilerin hesap verme sorumluluğu

             Madde 20 — Kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında sorumlulukları ve yükümlülükleri konusunda hesap verebilir ve kamusal değerlendirme ve denetime her zaman açık ve hazır olurlar.

             Yönetici kamu görevlileri, kurumlarının amaç ve politikalarına uygun olmayan işlem veya eylemleri engellemek için görev ve yetkilerinin gerektirdiği önlemleri zamanında alırlar.

             Yönetici kamu görevlileri, yetkisi içindeki personelin yolsuzluk yapmasını önlemek için gerekli tedbirleri alırlar. Bu tedbirler; yasal ve idari düzenlemeleri uygulamayı, eğitim ve bilgilendirme konusunda uygun çalışmalar yapmayı, personelinin karşı karşıya kaldığı mali ve diğer zorluklar konusunda dikkatli davranmayı ve kişisel davranışlarıyla personeline örnek olmayı kapsar.

             Yönetici kamu görevlileri, personeline etik davranış ilkeleri konusunda uygun eğitimi sağlamak, bu ilkelere uyulup uyulmadığını gözetlemek, geliriyle bağdaşmayan yaşantısını izlemek ve etik davranış konusunda rehberlik etmekle yükümlüdür.

             Eski kamu görevlileriyle ilişkiler

             Madde 21 — Kamu görevlileri, eski kamu görevlilerini kamu hizmetlerinden ayrıcalıklı bir şekilde faydalandıramaz, onlara imtiyazlı muamelede bulunamaz.

             Kamu görevlerinden ayrılan kişilere, ilgili kanunlardaki hükümler ve süreler saklı kalmak kaydıyla, daha önce görev yaptıkları kurum veya kuruluştan, doğrudan veya dolaylı olarak  herhangi bir yüklenicilik, komisyonculuk, temsilcilik, bilirkişilik, aracılık veya benzeri görev ve iş verilemez.

             Mal bildiriminde bulunma

             Madde 22 — Kamu görevlileri, kendileriyle eşlerine ve velayeti altındaki çocuklarına ait taşınır ve taşınmazları, alacak ve borçları hakkında, 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu hükümleri uyarınca, yetkili makama mal bildiriminde bulunurlar.

             Kurul, gerek gördüğü takdirde mal bildirimlerini inceleme yetkisine sahiptir. Mal bildirimlerindeki bilgilerin doğruluğunun kontrolü amacıyla ilgili kişi ve kuruluşlar (bankalar ve özel finans kurumları dahil) talep edilen bilgileri, en geç otuz gün içinde Kurula vermekle yükümlüdürler.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Etik Davranış İlkelerinin Uygulaması ve Etik Kültürün Yerleştirilmesi

          Etik davranış ilkelerine uyma

             Madde 23 — Kamu görevlileri, görevlerini yürütürken bu Yönetmelikte belirtilen etik davranış ilkelerine uymakla yükümlüdürler. Bu ilkeler, kamu görevlilerinin istihdamını düzenleyen mevzuat hükümlerinin bir parçasını oluşturur.

             Bu Kanun kapsamındaki kamu görevlileri, bir ay içinde, Ek-1’de yer alan "Etik Sözleşme" belgesini imzalamakla yükümlüdürler. Bu belge, personelin özlük dosyasına konur.

             Kurum ve kuruluşların yetkili sicil amirleri, personelin sicil ve performansını, bu Yönetmelikte düzenlenen etik davranış ilkelerine uygunluk açısından da değerlendirirler.

             Personeli bilgilendirme

             Madde 24 — Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen her düzeydeki personel, istihdama ilişkin koşulların bir parçası olarak etik davranış ilkeleri  ve bu ilkelere ilişkin sorumlulukları hakkında bilgilendirilir.

             Etik kültürün yerleştirilmesi ve eğitimi

             Madde  25 — Kurul, etik kültürün yerleştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda her türlü çalışmayı yapar, yaptırır, araştırma, yayın, anket, kamuoyu yoklaması, bilimsel toplantılar ve benzeri etkinlikler düzenler, kamu görevlileri için eğitim programları hazırlar, koordine eder, yürütür veya bu konularda bakanlıklar, diğer kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, mahalli idareler ve  konusunda uzman sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapabilir.

             Etik davranış ilkelerinin, kamu görevlilerine uygulanan temel, hazırlayıcı ve hizmet içi eğitim programlarında yer alması, kurum ve kuruluş yöneticilerince sağlanır.

             Kurumsal etik ilkeleri

             Madde 26 — Bu Yönetmelikle belirlenen etik davranış ilkeleri, kapsama dahil kurum ve kuruluşlarda uygulanır. Ayrıca, yürüttükleri hizmetin veya görevin niteliğine göre kurum ve kuruluşlar kendi kurumsal etikdavranış ilkelerini düzenlemek üzere Kurulun inceleme ve onayına sunabilir.

             Bilgi ve belge isteme yetkisi

             Madde  27 — Bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, Kurulun başvuru konusu ile ilgili olarak istediği bilgi ve belgeleri süresi içinde vermek zorundadırlar.

             Kurul, bu Yönetmelik kapsamındaki kuruluşlardan ve özel kuruluşlardan ilgili temsilcileri çağırıp bilgi alma yetkisine sahiptir.

             İnceleme ve araştırma yetkisi

             Madde 28 — Kurul, etik davranış ilkelerine aykırı davranış ve uygulamalar hakkında, resen veya yapılacak başvurular üzerine, gerekli inceleme ve araştırmayı yapmaya yetkilidir. Kurul, etik ilkelere aykırı davranış ve uygulamalar hakkında yapacağı inceleme ve araştırmalara esas olmak üzere gerektiğinde yetkili makamlar kanalıyla kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belge toplayabilir.

             Kurul inceleme ve araştırmasını etik davranış ilkelerinin ihlal edilip edilmediği çerçevesinde yürütür. Kurul yapacağı inceleme ve araştırmayı, en geç üç ay içinde sonuçlandırır.

             Kurul, ayrıca kurum ve kuruluşlarda etik davranış ilkelerinin yerleştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda faaliyet, inceleme ve araştırma yapabilir.

             Etik komisyonu

             Madde 29 — Kurum ve kuruluşlarda, etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek, personelin etikdavranış ilkeleri konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak tavsiyelerde ve yönlendirmede bulunmak ve etik uygulamaları değerlendirmek üzere kurum veya kuruluşun üst yöneticisi tarafından kurum içinden en az üç kişilik bir etik komisyonu oluşturulur.

             Etik komisyonu üyelerinin ne kadar süreyle görev yapacağı ve diğer hususlar, kurum ve kuruluşun üst yöneticisince belirlenir. Etik komisyonu üyelerinin özgeçmiş ve iletişim bilgileri, üç ay içinde Kurul’a bildirilir. Etik komisyonu, Kurul ile işbirliği içinde çalışır.

             Görüş bildirme

             Madde 30 — Kurul, kurum ve kuruluşların, etik davranış ilkeleri konusunda uygulamada karşılaştıkları sorunlara yönelik olarak görüş bildirmeye yetkilidir.

Resmi gazetede yayınlanmış olan Yönetmeliğin lınk'ine buradan ulaşabilirsiniz.


Görev Tanımları

Hizmet Standartları


İlgili dosyayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Image

İş Akış Şemaları


İş akış şemalarını word olarak indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Image
Image
Image
Image
Image
Image


Komisyonlar


FAKÜLTE KOMİSYONLARI
EĞİTİM ÖĞRETİM KOMİSYONU

Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN (Başkan)
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR
Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Hümeyra ZENGİN
Öğr. Gör. Dr. Kevser KARLI
Öğr. Gör. Mücahit MUSLU
Öğrenci Selen ESEN

Ebelik Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Şahika ŞİMŞEK ÇETİNKAYA (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN
Dr. Öğr. Üyesi Canan KAŞ
Dr. Öğr. Üyesi Mahinur DURMUŞ İSKENDER
Öğrenci Şeyma ALİGUL

Hemşirelik Bölümü
Doç. Dr. Havva KAÇAN (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Gülşen ULAŞ KARAAHMETOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ARABACI
Öğrenci İlayda GÜZEL

Sosyal Hizmet Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Hatice NUHOĞLU (Başkan)
Doç. Dr. Harun ASLAN
Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Şeyma KOCA

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE DERS İNTİBAK KOMİSYONU
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Hümeyra ZENGİN
Arş. Gör. Funda IŞIK
Arş. Gör. Sümeyye Begüm ATALAN
Arş. Gör. Kadriye Elif İMRE
Öğrenci Damla ASLAN

Ebelik Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Şahika ŞİMŞEK ÇETİNKAYA (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Ayşenur DURMUŞ
Arş. Gör. Demet GÜNEY
Arş. Gör. Melek Hava KÖPRÜLÜ
Arş. Gör. Sıla GÜL
Öğrenci Dilara AYGUL

Hemşirelik Bölümü
Doç. Dr. Havva KAÇAN (Başkan)
Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY
Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK
Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK
Öğrenci Zeynep BİROL


SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER KOMİSYONU
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR
Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Hümeyra ZENGİN
Öğr. Gör. Dr. Kevser KARLI
Öğr. Gör. Mücahit MUSLU
Arş. Gör. Funda IŞIK
Arş. Gör. Sümeyye Begüm ATALAN
Arş. Gör. Kadriye Elif İMRE
Öğrenci Ayşe Naz KURT


Ebelik Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Şahika ŞİMŞEK ÇETİNKAYA (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Canan KAŞ
Dr. Öğr. Üyesi Mahinur DURMUŞ İSKENDER
Arş. Gör. Dr. Ayşenur DURMUŞ
Arş. Gör. Demet GÜNEY
Arş. Gör. Melek Hava KÖPRÜLÜ
Arş. Gör. Sıla GÜL
Öğrenci Eda SİBER


Hemşirelik Bölümü
Doç. Dr. Havva KAÇAN (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Gülşen ULAŞ KARAAHMETOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ARABACI
Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY
Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK
Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK
Öğrenci Sidar ORUÇ


KLİNİK UYGULAMA VE STAJ KOMİSYONU
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR
Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Hümeyra ZENGİN
Öğr. Gör. Dr. Kevser KARLI
Öğr. Gör. Mücahit MUSLU
Arş. Gör. Funda IŞIK
Öğrenci Hümeyra SAÇLI


Ebelik Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Şahika ŞİMŞEK ÇETİNKAYA (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN
Dr. Öğr. Üyesi Canan KAŞ
Dr. Öğr. Üyesi Mahinur DURMUŞ İSKENDER
Arş. Gör. Melek Hava KÖPRÜLÜ
Öğrenci Büşra YILDIZ
 
 
Hemşirelik Bölümü
Doç. Dr. Havva KAÇAN (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Gülşen ULAŞ KARAAHMETOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ARABACI
Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY
Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK
Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK
Öğrenci Buse ÇOĞAL

FAKÜLTE KALİTE KOMİSYONU
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Gülşen ULAŞ KARAAHMETOĞLU
Öğr. Gör. Dr. Kevser KARLI
Dr. Öğr. Üyesi Mahinur DURMUŞ İSKENDER
Doç. Dr. Harun ASLAN
Leman KESİM
Ahmet DOZDOZ
Semih Selçuk POLAT
Öğrenci Hümeyra SAÇLI
Öğrenci Melike KOSE

   FAKÜLTE KALİTE ALT KOMİSYONLARI
     Liderlik, Yönetim ve Kalite Komisyonu
     Prof. Dr. Abdulkadir TUNA
     Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
     Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN
     Doç. Dr. Havva KAÇAN
     Öğrenci Selen ESEN

     Eğitim, Öğretim Kalite Komisyonu
     Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK
     Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR
     Dr. Öğr. Üyesi Canan KAŞ
     Öğrenci İlayda GÜZEL
 
     Araştırma Geliştirme Kalite Komisyonu
     Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
     Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL
     Dr. Öğr. Üyesi Mahinur DURMUŞ İSKENDER
     Öğrenci Damla ARSLAN
 
     Toplumsal Katkı Kalite Komisyonu
     Doç. Dr. Havva KAÇAN
     Öğr. Gör. Mücahit MUSLU
     Arş. Gör. Dr. Ayşenur DURMUŞ
     Öğrenci Dilara AYGÜL

SABAK KOMİSYONLARI
Kalite ve Akreditasyon Komisyonu

Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN (Başkan)
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR
Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Hümeyra ZENGİN
Öğr. Gör. Dr. Kevser KARLI
Öğr. Gör. Mücahit MUSLU
Arş. Gör. Funda IŞIK
Arş. Gör. Sümeyye Begüm ATALAN
Arş. Gör. Kadriye Elif İMRE
Öğrenci Hazal EVDÖNDEREN

Ebelik Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Mahinur DURMUŞ İSKENDER (Başkan)
Arş. Gör. Melek Hava KÖPRÜLÜ
Arş. Gör. Sıla GÜL
Öğrenci Büşra ÇİÇEK

Mezun İzleme Komisyonu

Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR
Öğr. Gör. Dr. Kevser KARLI
Arş. Gör. Funda IŞIK
Arş. Gör. Kadriye Elif İMRE
Öğrenci Salime Şeyda DOĞAN

Ebelik Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Canan KAŞ (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Ayşenur DURMUŞ
Arş. Gör. Demet GÜNEY
Öğrenci Ayşe YAŞAR

Ölçme, Değerlendirme ve İyileştirme Komisyonu
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN (Başkan)
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR
Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur Hümeyra ZENGİN
Öğr. Gör. Dr. Kevser KARLI
Öğr. Gör. Mücahit MUSLU
Arş. Gör. Funda IŞIK
Arş. Gör. Sümeyye Begüm ATALAN
Arş. Gör. Kadriye Elif İMRE
Öğrenci Esma DURDURAN

Ebelik Bölümü
Dr. Öğr. Üyesi Şahika ŞİMŞEK ÇETİNKAYA (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN
Arş. Gör. Melek Hava KÖPRÜLÜ
Öğrenci Ceren UNAT


HEMŞİRELİK HEPTAK KOMİSYONLARI
Mezun İzleme Komisyonu
Doç. Dr. Havva KAÇAN
Dr. Öğr. Üyesi Gülşen ULAŞ KARAAHMETOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ARABACI
Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY
Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK
Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK
Öğrenci Şule AVARA

Mentorluk ve Uyum Komisyonu
Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL ÇAKIR
Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK
Öğrenci Nisa Berfin TANIŞ

Program Değerlendirme ve İzleme Komisyonu
Doç. Dr. Havva KAÇAN
Dr. Öğr. Üyesi Gülşen ULAŞ KARAAHMETOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ARABACI
Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY
Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK
Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK
Öğrenci Hussein HABABİ

Rehberlik, Danışmanlık ve Psikososyal Destek Komisyonu
Doç. Dr. Havva KAÇAN
Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY
Öğrenci Funda AKMAN

Hemşirelik Kulübü ve Sosyal Gelişim Komisyonu
Doç. Dr. Havva KAÇAN
Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK
Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK
Öğrenci İlayda GÜZEL

Öğrenci Bilimsel Etkinlik Komisyonu
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Öğrenci Shahlo HAYDOROVA

Klinik Uygulama Komisyonu
Doç. Dr. Havva KAÇAN
Dr. Öğr. Üyesi Gülşen ULAŞ KARAAHMETOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep ARABACI
Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY
Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK
Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK
Öğrenci Buse ÇOĞAL

BURS VE KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ SEÇME KOMİSYONU
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ (Başkan)
Doç. Dr. Harun ASLAN
Dr. Öğr. Üyesi Mahinur DURMUŞ İSKENDER
Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK
Leman KESİM 

BİRİM AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KOMİSYONU
Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN
Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR
Dr. Öğr. Üyesi Hatice NUHOĞLU

WEB SAYFASI HAZIRLAMA KOMİSYONU
Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN (Başkan)
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
Ahmet DOZDOZ

KANTİN DENETLEME KOMİSYONU
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR (Başkan)
Arş. Gör. Kadriye Elif İMRE
Leman KESİM

MUAYENE KABUL KOMİSYONU
Leman KESİM (Başkan)
Ahmet DOZDOZ
Recai HİMMETOĞLU

PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU
Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN (Başkan)
Semih Selçuk POLAT
Recep Salih KIBIŞOĞLU

TAŞINIR SAYIM KOMİSYONU
Leman KESİM (Başkan)
Semih Selçuk POLAT
Recep Salih KIBIŞOĞLU
Ahmet DOZDOZ
Recai HİMMETOĞLU
Gülçin GÜMÜŞ ÇALIŞ

KAYITTAN DÜŞME TEKLİF VE ONAY KOMİSYONU
Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN (Başkan)
Leman KESİM
Semih Selçuk POLAT
Recep Salih KIBIŞOĞLU
Recai HİMMETOĞLU
Gülçin GÜMÜŞ ÇALIŞ

EVRAK İMHA KOMİSYONU
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba TATAR (Başkan)
Dr. Öğr. Üyesi Canan KAŞ
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Şeyma KOCA
Leman KESİM
Gülhan YÜCE

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOMİSYONU
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
Dr. Öğr. Üyesi Esra DEMİRARSLAN
Doç. Dr.Havva KAÇAN
Öğr. Gör. Mücahit MUSLU

BİRİM ENERJİ YÖNETİM KOMİSYONU
Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN (Başkan)
Leman KESİM
Semih Selçuk POLAT

 

Koordinatörlükler

FAKÜLTE KOORDİNATÖRLÜKLERİ


ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Fakülte Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL ÇAKIR

Bölüm Koordinatörü

Adı Soyadı

Hemşirelik

Arş. Gör. Sabri Okan DEMİRYÜREK

Beslenme ve Diyetetik

Arş. Gör. Funda IŞIK

Ebelik

Arş. Gör. Dr. Ayşenur DURMUŞ


MEVLANA KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Fakülte Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi M. Aybüke ÇIKRIK

Bölüm Koordinatörü

Adı Soyadı

Hemşirelik

Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY

Beslenme ve Diyetetik

Arş. Gör. Sümeyye Begüm ATALAN

Ebelik

Arş. Gör. Sıla GÜL


FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Fakülte Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Selda KARAVELİ ÇAKIR

Bölüm Koordinatörü

Adı Soyadı

Hemşirelik

Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK

Beslenme ve Diyetetik

Öğr. Gör. Kevser KARLI

Ebelik

Arş. Gör. Dr. Ayşenur DURMUŞ


BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Fakülte Koordinatörü: Arş. Gör. Sümeyye Begüm ATALAN

Bölüm Koordinatörü

Adı Soyadı

Hemşirelik

Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY

Beslenme ve Diyetetik

Arş. Gör. Sümeyye Begüm ATALAN

Ebelik

Arş. Gör. Sıla GÜL


ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Fakülte Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÖZEL ÇAKIR

Bölüm Koordinatörü

Adı Soyadı

Hemşirelik

Arş. Gör. Gamze KAŞ ALAY

Beslenme ve Diyetetik

Arş. Gör. Funda IŞIK

Ebelik

Arş. Gör. Dr. Ayşenur DURMUŞ


ÇAD ve YANDAL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Bölüm Koordinatörü

Adı Soyadı

Hemşirelik

Arş. Gör. Semanur ÇELİK DEMİRYÜREK

Beslenme ve Diyetetik

Arş. Gör. Sümeyye Begüm ATALAN

Ebelik

Arş. Gör. Demet GÜNEY


DERS VE SINAV PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Fakülte Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Şahika ŞİMŞEK ÇETİNKAYA

Bölüm Koordinatörü

Adı Soyadı

Hemşirelik

Doç. Dr. Havva KAÇAN

Beslenme ve Diyetetik

Arş. Gör. Kadriye Elif İMRE

Ebelik

Dr. Öğr. Üyesi Şahika ŞİMŞEK ÇETİNKAYA


ORTAK SEÇMELİ DERS KOORDİNATÖRÜ

Fakülte koordinatörü: Öğr. Gör. Mücahit MUSLU


KUZEM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Fakülte koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Şeyma KOCA

İç ve Dış Paydaşlar


İç-Dış Paydaş Beklenti Formuna Ulaşmak İçin Buraya Tıklayınız.
 


PAYDAŞ ADI

İÇ VE DIŞ PAYDAŞLAR

Akademik Personel

İç Paydaş

İdari Personel

İç Paydaş

Üniversitemizin Akademik Birimleri

İç Paydaş

Öğrenciler

Dış Paydaş

Mezunlar

Dış Paydaş

Öğrenci Velileri

Dış Paydaş

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı Kuruluşları

Dış Paydaş

Diğer İllerin İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı Kuruluşları

Dış Paydaş

Bakanlıkların İl ve İlçe Teşkilatı

Dış Paydaş

Yükseköğretim Kurulu

Dış Paydaş

ÖSYM

Dış Paydaş

Kastamonu Valiliği

Dış Paydaş

Sivil Toplum Kuruluşları

Dış Paydaş

Belediyeler

Dış Paydaş

Vakıflar

Dış Paydaş

Tedarikçiler

Dış Paydaş
Sanayi KuruluşlarıDış Paydaş


                  (KYS-LS-009; Yayın Tarihi: 05.07.2021; Revizyon Tar:-; Revizyon No:00)

 

Kalite Politikası ve Kalite Hedefleri


SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KALİTE POLİTİKASI

Fakültemiz misyon, vizyon ve stratejik plan doğrultusunda; uluslararası standartlarda nitelikli araştırmalar yapan, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet işlevlerini nitelikli bir şekilde gerçekleştirmeye çalışan, sağlık alanında yaptığı işbirlikleri ve araştırmalarla bölgenin ve ülkemizin kalkınmasında öncü rol oynayan, dış paydaş- üniversite iş birliği içerisinde projeler yürüten, topluma ve çevreye duyarlı olan, sürekli gelişim ve yenilikçiliği benimseyen, iç ve dış paydaşların kalite süreçlerine katılımını sağlayarak tüm paydaşların memnuniyetini yüksek düzeyde tutmayı hedefleyen bir kalite yönetimini taahhüt eder. 

2024 Yılı Kalite Hedeflerine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

2023 Yıllık Hedef ve Faaliyet Planı Hedeflerine Ulaşılıp Ulaşılamadığını Gösterir Tablo İçin Tıklayınız.

2023 Yılı Kalite Hedeflerine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

2022 Yılı Kalite Hedeflerine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

 

 


FAKÜLTEMİZ DANIŞMA KURULU ÜYELERİ
Unvan Ad ve Soyad

Birimi

Görev-Bölüm

Prof. Dr. Yaşar Nuri ŞAHİN

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı


Doç. Dr. Nesrin İÇLİ

Sağlık Bilimleri FakültesiDekan Yardımcısı 

Doç. Dr. Havva KAÇAN

Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik Bölüm Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Nihal AYDIN

Sağlık Bilimleri FakültesiDekan Yardımcısı 

Dr. Öğr. Üyesi Şahika Şimşek ÇETİNKAYA

Sağlık Bilimleri FakültesiEbelik Bölüm Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Hatice NUHOĞLU

Sağlık Bilimleri FakültesiSosyal Hizmet Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Asuman ÖZGÖZ

Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji ABD Öğretim Elemanı

Dr. Öğr. Üyesi Beste DEMİRCİ

Veteriner FakültesiAnatomi ABD Öğretim Elemanı

Leman KESİM

Sağlık Bilimleri FakültesiFakülte Sekreteri

Şerife ALP

Kastamonu Eğitim Araştırma HastanesiEbe

Meltem SALMAN

Kastamonu Eğitim Araştırma HastanesiDiyetisyen

Nuriye Nejla AKKOCAOĞLU

Kastamonu Eğitim Araştırma HastanesiHemşire

Seçil ABDULOĞLU

-Ebelik Bölümü Mezun Öğrencisi

Mert HOROZ

Gençlik Spor İl MüdürlüğüBeslenme ve Diyetetik Bölümü Mezun Öğrencisi

Semra SAĞLIK

Kastamonu Eğitim Araştırma HastanesiHemşirelik Bölümü Mezun Öğrencisi

Dilara AYGÜL

Sağlık Bilimleri FakültesiEbelik Bölümü Öğrencisi

Hazal EVDÖNDEREN

Sağlık Bilimleri FakültesiBeslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi

Nagehan ACARCI

Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelik Bölümü Öğrencisi