FAKÜLTEMİZ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında Sağlık Meslek Liseleri içerisinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açılmasına ilişkin protokolün 10.02.1992’de imzalanmasını müteakip, kuruluş resmi olarak 18 Mayıs 1993’te G.Ü. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na dönüştürülmüş ve 19 öğrenci ile eğitim-öğretime başlanmıştır.

23 Mayıs 1995’te yapılan Yüksek Sağlık Şurası kararları doğrultusunda ebelik, hemşirelik ve sağlık memurluğu eğitiminin 4 yıllık yüksekokullarda yapılması benimsenmiş ve kurulan sağlık yüksekokullarının Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık meslek lisesi binalarında faaliyete geçirilmesi amacıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 22.11.1996 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Bakanlar Kurulu’nun 02 Kasım 1996 tarih ve 22805 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 10.10.1996 tarih ve 96/8655 sayılı Kararı ile Hemşirelik Ön lisans Programına son verilerek, Gazi Üniversitesi’ne bağlı 4 yıllık lisans programı uygulayan Kastamonu Sağlık Yüksekokulu kimliğini kazanmıştır.

Gazi Üniversitesi bünyesinde iken 17.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunun 57. maddesine göre kurulan Kastamonu Üniversitesi bünyesinde Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu olarak devam etmiştir.

Yüksekokulumuz ilgili Bakanlar Kurulu Kararı ile  (2016/8562) kapatılmış, Bakanlar Kurulu'nca 25/1/2016 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi adıyla kurulmuştur. Sağlık Bilimleri Fakültesi Kuzeykent Kampüsünde yer almaktadır.

Fakültemizde 6 bölüm mevcuttur. Bu bölümler:

Hemşirelik Bölümü

Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Ebelik Bölümü

Sağlık Yönetimi Bölümü

Sosyal Hizmet Bölümü

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

Bu programlardan sadece Hemşirelik, Ebelik ve Beslenme ve Diyetetik Bölümlerine öğrenci alınmaktadır.

FAKÜLTE BİNASI

Merhum Fazıl Boyner’in kızları Sayın Latife Boyner, Sayın Lerzan Boyner ve Sayın Leman Halulu tarafından Üniversitemiz yerleşkesine babalarının anısına yaptırılmıştır. Yeni binada eğitim öğretime 2010-2011 yılı bahar döneminde başlanmıştır.

FAZIL BOYNER KİMDİR?

Fazıl Boyner, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde geniş bir ailenin çocuğu olarak 1922 yılında dünyaya geldi. Çalışma yaşamına 1940 yılında tiftik ihracatı ile uğraşan ailesinin yanında başladı. Türkiye için o dönemde büyük bir adım atarak Almanya’daki fuarlara katıldı ve İngiltere’ye tiftik ihracatı yaptı. Hasan ve Fazıl Boyner kardeşler, 1943′te Türkiye’de ilk özelleştirme projelerine bir örnek olarak Tosya Çeltik Fabrikası’nı Sümerbank aracılığı ile aldı.

1952′de ticaretin yanında sanayiye de yönelerek, Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner ve Ali Osman Boyner ile birlikte ileride birçok ilke imza atacak olan Altınyıldız’ı kurdular. Fazıl Boyner, Boyner Holdingi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kadar çeşitli kademelerde görev yaptı.

İşadamı kimliğinin yanı sıra topluma katkılarıyla tanınan, Sanayi Odası’nın kurucularından, Tiftik ve Yapağı İhracatçıları Birliği Başkanlarından, İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi olan Fazıl Boyner 31 Ekim 1996′da vefat etti.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TEŞKİLAT ŞEMASI

TEŞKİLAT ŞEMASI page 0001