ÖĞRETİM ELEMANIMIZ TARAFINDAN BİR YILDA 10.000 ÖĞRENCİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ.

Kastamonu Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu ve Genç Yeşilay Topluluğu 2023 (2022-2023 Bahar-2023-2024 Güz)  bağımlılıkla mücadele faaliyet raporu açıklanmıştır.

Yıl boyunca üniversitemiz genelinde Genç Yeşilay Topluluğu akademik danışmanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit MUSLU tarafından Bağımlılıkla Mücadele Farkındalığı Eğitimi verilmiştir. Eğitim insan, kadın, çocuk ve çevre hakları bakımından bağımlılık endüstrisinin ihlallerini ve toplumsal farkındalık geliştirmenin önemini içermektedir. Bugüne kadar 14 fakülte ve 5 meslek yüksekokulunda gerçekleşen 43 seminer ile yaklaşık 10.000 öğrenciye eğitim verilmiştir. 2024  yılı sonuna kadar tüm öğrencilere eğitimin verilmesi amaçlanmaktadır. Eğitimlerle birlikte üniversitemizde bağımlılıkla mücadele alanında çalışmak isteyen Genç Yeşilay gönüllülerine de ulaşılmıştır. 2024 yılı içinde gönüllüler ile saha faaliyetleri de yapılacaktır.