Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Fakültemizde Mezun Öğrenci Buluşma Etkinliği Heyecanı

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü, 4 Mart 2024 tarihinde "Mezun Öğrenci Buluşma Etkinliği" düzenledi. 1993 yılından bu yana mezun veren Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinlik, hem yüz yüze hem de online platformlar üzerinden katılımcılara ulaştı. Etkinlikte duygusal anlar yaşanırken, Sağlık Bakanlığı'nın atama yapması ve mezunların atandığını öğrenmeleri heyecanı ikiye katladı.

Açılış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir TUNA, Hemşirelik Bölümü tanıtımıyla birlikte hemşirelik mesleğinin önemini vurguladı ve mezunların çalışma alanlarına yönelik bilgiler paylaştı.

Hemşirelik Bölümü akreditasyon çalışması kapsamında düzenlenen etkinliğe akademisyenler, mezun öğrenciler ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Mezunlar arasında birçok üniversitede akademisyen, hastanede yönetici, hemşire, hemşire koçluğu, özel sağlık alanında çalışan bireyler bulunuyor.

Etkinliğe katılan mezunlar, mezun olacak öğrencilere kariyer planlamaları konusunda önerilerde bulundu ve öğrencilerin sorularını cevaplayarak etkinliği tamamladılar. Mezunlarımızın mezun bilgi sistemini aktif kullanımına yönelik bilgiler de paylaşıldı.